Toto

Wanita Tennessee Didakwa Mencuri Pinjaman PPP untuk Berjudi

Seorang wanita dari Memphis, Pengeluaran SDY kini berada di dalam air panas dengan pihak berkuasa persekutuan selepas muncul bukti bahawa dia telah memperoleh pinjaman Pelan Perlindungan Paycheck secara curang dan menyalahgunakan sgp prize wang itu untuk membiayai tabiat perjudiannya. Walaupun ini bukan kes pertama salah urus dana persekutuan yang begitu teruk, Kenyatta Danielle Hooper, 34, mungkin menjangkakan akan menghadapi keterukan undang-undang sepenuhnya.

Melanggar Undang-undang untuk Membiayai Perjudian dan Tabiat Boros
Tabiatnya berjudi hanyalah sebahagian daripada perbelanjaan boros dan keinginan untuk kemewahan, yang bermakna dia tidak sepenuhnya didorong oleh ketagihan yang tidak terkawal, sebaliknya sengaja dan dengan sengaja berusaha untuk menipu kerajaan persekutuan. Dia ditahan minggu lalu, seperti yang disahkan oleh peguam AS Joseph C. Murphy dari Daerah Barat Tennessee.

Walaupun Hooper masih tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah, bukti terhadapnya semakin meningkat. Penyiasat Murphy mendakwa bahawa mereka mempunyai bukti bahawa suspek telah mengemukakan dokumen palsu dan membuat permohonan palsu kepada program pinjaman PPP.

Pinjaman itu sepatutnya melindungi perniagaan yang gaji mereka telah dilanda pandemik. Idea di sebalik program itu adalah untuk memastikan tiada pekerjaan hilang dan rakyat Amerika tidak mendapati diri mereka berada dalam kedudukan yang lebih sukar dengan kehilangan semua pendapatan mereka dalam sekelip mata. Hooper melampaui perbelanjaannya, malah dia akhirnya membeli sebuah kereta sukan.

Dia juga mendapat sedikit reputasi kerana kebolehannya menipu kerajaan dan live hk pools disogok oleh individu lain yang berminat untuk menipu skim PPP. Pejabat peguam mengecam tindakan tersebut dan menyatakan:

Pelakon jahat, malangnya, telah menyasarkan program bantuan kritikal ini dan secara curang mengalihkan sumber yang sangat diperlukan.

Peguam AS Joseph C. Murphy dari Daerah Barat Tennessee
Pihak pendakwaan menahan sebahagian besar butiran tentang cara skim itu berfungsi dengan tepat, supaya tidak memberi idea lain tentang mencuba perkara yang sama, nampaknya. Walau bagaimanapun, dalam kes yang sama, orang ramai menubuhkan syarikat palsu untuk mendapatkan pembiayaan persekutuan.

Mengeksploitasi Kelemahan Sistem
Banyak pembiayaan yang tidak baik sepatutnya telah hilang kerana perkara itu mendesak pada peringkat awal program, tetapi pihak berkuasa persekutuan kini pantas mengejarnya. Hooper dapat menyenaraikan beberapa perniagaan dan macau pools memperoleh sekurang-kurangnya dua pinjaman, satu bernilai $38,070 dan satu bernilai $20,833. Kedua-duanya diterima pada 2021.

Hooper kononnya menjalankan salah satu perniagaan dari ruang perniagaan di East Shelby Drive. Seorang lagi warga Memphis, seorang kerani polis, telah ditangkap dan didakwa pada bulan April atas penyelewengan dana PPP. Orang yang berkenaan menggunakan pinjaman PPP untuk membeli rumah.